Steden

Lissabon en Porto zijn beide prachtige steden waar u enkele dagen voor uit moet trekken wilt u optimaal kunnen genieten van al het moois wat ze te bieden hebben.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en wordt wel de witte stad genoemd, een naam die u direct bij aankomst waarschijnlijk al toepasselijk zult vinden. Al door de Feniciërs werd aan de monding van de Taag een stad gesticht, maar Lissabon is in de 18de eeuw door een aardbeving getroffen en de huidige stad wordt daardoor vooral gevormd door laat 18de eeuwse bebouwing. Lissabon is een prachtige stad met diverse leuke wijken. Wijken die u beslist niet mag overslaan zijn de oude wijk Alfama, die door de aardbeving gespaard bleef, en de uit nauwe straatjes opgebouwde Bairro Alto, waar zich talloze bars en restaurants bevinden. Een avondje uit in Lissabon begint (en eindigt) in deze wijk. Prachtige gebouwen, waaronder het Jerónimosklooster en het Palácio de Belém vindt u in de wijk Belém, die langs de oever van de Taag gelegen is. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon behoren de Torre de Belém, het Castelo de São Jorge, de Elevador de Santa Justa, de kathedraal en de Ponte 25 de abril. Interessante musea zijn het Museo Nacional de Azulejo, het Museo Nacional de Arte Antigua en het Museo Calouste Gulbenkian.

Winkelen, lekker eten en uitgaan kunt u prima in de hoofdstad van Portugal. Vergeet vooral ook niet om te genieten van de fadomuziek. Vraag in uw accommodatie naar de beste plekken om een fado-avond bij te wonen.

Porto

Porto is eigenlijk sinds haar stichting een rijke stad geweest en dat vindt u terug in het huidige straatbeeld. Het is een prachtige stad, waarin veel moois te ontdekken valt. Porto is de tweede stad van Lissabon en is gelegen op de oever van de rivier de Douro. Aan de andere kant van de rivier liggen de wijngaarden, waar de beroemde Porto wijn geproduceerd wordt. Wanneer u meer over deze wijnsoort en haar productie te weten wilt komen, kunt u in Porto het Museu do Vinho do Porto bezoeken. Een stadswandeling door het oude hart van de stad, door de wijken Barro en Ribeira mag tijdens uw verblijf in deze stad niet ontbreken. Het historisch centrum is een door UNESCO beschermd werelderfgoed. Bezienswaardigheden in Porto die zeer de moeite waard zijn, zijn onder andere de kathedraal, de Santa Clara kerk, het Pálacio da Bolsa, de Maria Pia brug en de Dom Luis I brug , het São Bento station en de São Francisco kerk met een prachtig gotisch interieur. Aan musea ontbreekt het Porto ook niet. Behalve het portmuseum vindt u in de stad een zeer divers aanbod aan musea variërend van een militair museum, tot een transportmuseum, tot het Serralves museum voor kunst. Op de officiële website van het toerismebureau van de stad vindt u meer informatie over het museumaanbod. Wanneer u even genoeg cultuur gesnoven heeft in Porto zelf kunt u een boottocht op de Douro maken om even bij te komen, of u zoekt het nog iets verderop en maakt kennis met het wijnland stroomopwaarts waar zich prachtige wijnboerderijen bevinden.

Foto’s van Steden

Ligging van Steden